Omgeving

Designer Outlet

Designer Oulet Roosendaal

In Designer Outlet Roosendaal shop je topmerken met kortingen tot maar liefst 70%! Dit voormalige Rosada biedt  meer dan 100 merken, waaronder Tommy Hilfiger, Nike, NIKKIE, Calvin Klein, Sunglass Hut, Karl Lagerfeld, River Woods, Essentiel Antwerp, maar ook homeware-merken zoals Tefal, Villeroy & Boch en WMF.

Combineer een leuke dag winkelen met een lunch of diner in alle rust bij de Hazelaar eten & drinken te Heerle!

De vestiging van het kasteel van Wouw komt terug!

In juli 2021 zijn de werkzaamheden  van start gegaan op het kasteelterrein van Wouw om de vesting te laten herrijzen uit de grond. De oorsprong van het “stenen” kasteel moet waarschijnlijk in de 13de eeuw gezocht worden. Het kasteel van Wouw is vermoedelijk in de tweede helft van de dertiende eeuw gebouwd als een ronde ‘water’ burcht met een doorsnede van  40 meter. Deze burcht had een voorburcht en was omringd door twee grachten.

De burcht werd opgetrokken uit kloostermoppen (eerste bakstenen van groot formaat) en de muren hadden een dikte die varieerde van één tot anderhalve meter.

Door de opkomende dreiging van moderne buskruitwapens is men aan het eind van de vijftiende eeuw begonnen met de bouw van een vesting om de burcht. Deze vesting had vijf hoektorens die met aarden wallen aansloten op een nieuwe voorpoort en een buitengracht van 42 meter breed. In deze periode werd ook de voorburcht gemoderniseerd.

Bron: kasteelvanwouw.nl/

Boerderijwinkel Luysterberg

De buren….boerderijwinkel Luysterburg te Heerle

In de boerderijwinkel kun je genieten van de heerlijkste producten gemaakt door de Brabantse boeren en makers. Met veel plezier en passie zetten ze zich iedere dag in om de meest verse en lekkere producten te maken. Koop je groente en fruit lokaal bij Luysterberg in Heerle.


Tevens verkopen ze er ook eieren, kaas, sauzen, streekproducten en zuivel. Meer info op luysterburgbv.nl/

Wandelen op de heide

Heerlijk wandelen op de heide, parkeerplaats Bemmelenberg (Strandje de Berk)

Landschapspark De Bergse Heide is ontstaan op stuifduinen die door eeuwenlange invloed van de overheersende zeewind uit het zuidwesten omhoog zijn gestuwd.

Nu wordt het zand bijeengehouden door gemengd bos. Het grote contrast tussen hoger gelegen droge beboste zandkoppen en de lager gelegen vochtige open plekken bieden veel leefruimte voor een grote diversiteit aan planten en dieren.

Wat dacht u van na een heerlijke wandeling, ravotten op de heide van een goede lunch, diner of gewoon een drankje met een hapje? Kom naar de Hazelaar eten & drinken te Heerle!

 

Bron: visitbrabant.nl